Dálnice D8 se před svým dokončením zpřístupní veřejnosti

24.8.2016Média a tiskové zprávy

Dokončené části stavby zbývajícího úseku dálnice D8 mezi Bílinkou a Řehlovicemi se 3. září otevřou veřejnosti. Lidé tak budou mít unikátní možnost navštívit tento úsek dálnice ještě dříve, než se stavba v prosinci oficiálně otevře pro motoristy a spojí Prahu s Drážďany.

Dálnice D8 se před svým dokončením zpřístupní veřejnosti

Dokončené části stavby zbývajícího úseku dálnice D8 mezi Bílinkou a Řehlovicemi se 3. září otevřou veřejnosti. Lidé tak budou mít unikátní možnost navštívit tento úsek dálnice ještě dříve, než se stavba v prosinci oficiálně otevře pro motoristy a spojí Prahu s Drážďany.

Místo dokončované stavby bude otevřené mezi 10. a 17. hodinou, zpřístupněný tříkilometrový úsek bude možné projít pěšky, po cestě nebude chybět bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Návštěvníkům bude umožněna volná prohlídka dálnice a komentovaná prohlídka tunelu Radejčín. Na místě bude také prezentace silniční a stavební techniky nebo ukázka činnosti Integrovaného záchranného systému, návštěvníci si budou moci vyzkoušet také simulátor čelního nárazu. Parkování bude zajištěno na vyhrazeném parkovišti v místě akce – EXIT 52 - Bílinka (viz. mapka na pozvánce). Kyvadlovou dopravu pro veřejnost zajišťuje Ústecký kraj, linka bude v provozu v čase 9:30 – 17:15. Více informací o lince najdete na webové adrese ZDE.
Dálnice v úseku Bílinka – Řehlovice bude 12 km dlouhá a povede přes Opárenské údolí kolem obcí Chotiměř a Dobkovičky do úbočí podél Labe nad Litochovicemi a Prackovicemi, dále pokračuje do obce Radejčín, kde se již svažuje k Řehlovicím. Zde se stavba napojuje na již vybudovanou a provozovanou stavbu Řehlovice – Trmice. Zhotovitelem stavby je sdružení tvořené firmami EUROVIA CS, METROSTAV, SMP CZ a BERGER BOHEMIA.

Stáhněte si: